Sejarah / History

Sekolah Tinggi Ilmu Kesehatan Patria Husada Blitar merupakan Sekolah Tinggi Kesehatan yang sah dan berdiri sejak 1 September 2006 dengan Ijin Mendiknas Nomor: 180/D/O/2006.Saat ini STIKes Patria Husada Blitar masih mempunyai 2 (dua) Program Studi, yaitu:
STIKes Patria Husada Blitar is a legit health school, established in 1 September 2006 with the license of Indonesian Ministry of Education, Number: 180 / D / O / 2006. Currently, STIKes Patria HUsada Blitar still has Two Program of Study, as follows:

1. Diploma 3 (D3) Kebidanan
    Diploma of Midwifery
  2. Pendidikan Ners (S1 Keperawatan dan Profesi Ners)
    Nursing Education (Bachelor of Nursing and Profession Nurse)

Untuk mempertahankan kompetensi pendidikan, STIKes Patria Husada Blitar telah menjadi anggota tetap:
In Order to preserve the Competence of the Education, STIKes Patria Husada Blitar has Became a Permanent member of:

1. Asosiasi Institusi Pendidikan Kebidanan Indonesia (AIPKIND)
    Association of Indonesian Midwifery Education Institution
  2. Asosiasi Institusi Pendidikan Ners Indonesia (AIPNI)
    Association of Indonesian Nursing Education Institution

Beasiswa diberikan setiap tahun kepada mahasiswa, yaitu:
The Scholarship are awarded to students annually, as follows;

1. Peningkatan Prestasi Akademik (PPA)
    Improvement of Academic Acheivement
  2. Bantuan Biaya Pendidikan (BBP-PPA)
    Education Tuition Assistance

Semua menjadi bukti STIKes Patria Husada Blitar senantiasa berupaya menghasilkan Lulusan yang kompeten dan berdaya saing.
All a explanation above are a proof that STIKes Patria Husada Blitar always strives in creating competent and competitive graduates.

One thought on “Sejarah / History